^ Writer

walk trough walls

Nynke Schaaf schrijft over de projecten van stadmakers en inspirerende bottom-up initiatieven.

Op de gebieden van zorg en leefbaarheid in de wijken, werk en armoede, coöperatieve gebiedsontwikkeling, ondernemen in de buurt, zelfbouw, voedsel, circulariteit en duurzaamheid. En de betekenis daarbij van de disruptieve krachten en de snel voortschrijdende technologische ontwikkelingen op Nieuw Nederland. De structuur van de Nederlandse samenleving gaat daardoor namelijk veranderen. Je zou door de hausse aan negatieve berichtgeving over vallende banken, frauderende bestuurders en stroperige processen bijna denken dat we met zijn allen op een totale black-out afstevenen. Dat is niet waar. Er gebeuren veel goede dingen door enthousiaste en slimme mensen die helaas niet altijd even zichtbaar zijn.

Met het schrijven wilt Schaaf antwoord geven op de vraag hoe we samen kunnen bouwen aan een spannender, leuker, mooier en energieke samenleving waarin onderwijs talent ontwikkelt, de financiële sector gezond is, de zorg echt zorgt en de energieopwekking duurzaam is. Niet omdat het moet van de gemeente, de belastingdienst of de leraar, maar omdat je voelt dat je zo wilt leven.

Digitale platformen waar Schaaf voor schrijft zijn: Nederland Kantelt en Steden in Transitie. Daarnaast is Schaaf columnist voor Binnenlands Bestuur en Agenda Stad.

 

Columns op Agenda Stad ( vanaf januari 2017)

Columns op Binnenlands Bestuur ( vanaf juli 2016)

Column voor Architectuur Lokaal / Mijn Omgevingsvisie:

Bijdragen op Nederland Kantelt (sinds de start, november 2014)

Bijdragen op Steden in Transitie (vanaf september 2015):

Daarnaast heb ik deze 3 pareltjes geschreven voor Platform 31 (in 2013)

Ook heb ik aan de volgende boeken en initiatieven bijgedragen:

 

Leave a Reply