Presentator

Nynke Schaaf is sinds 2014 het vaste gezicht van de lokale meetups van VPRO Tegenlicht Rotterdam die ConComCow organiseert i.s.m VPRO Tegenlicht. VPRO Tegenlicht is hét future affairs-platform van Nederland. We houden nationale en internationale ontwikkelingen die onze wereld in de 21ste eeuw vormgeven tegen het licht. We staan in de frontlinie, waar nieuwe ideeën worden ontwikkeld, getest en bekritiseerd binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij, technologie en wetenschap. En we gaan met jou in gesprek over hoe de wereld van morgen eruit zal zien.

Tegenlicht nestelt zich in de frontlinie, en zoekt zijn verhalen op plekken waar ideeën worden ontwikkeld, getest en bekritiseerd. Via niet voor de hand liggende, controversiële en tegelijkertijd gedegen analyses wil VPRO Tegenlicht zijn kijk geven op de wereld; zowel op nationale als op internationale ontwikkelingen die onze wereld in de 21ste eeuw vormgeven.

Naast het werk als presentator, maakt Nynke sinds 2018 ook vlogs rond de meetups, via concomcow media.

De kalender van de lokale meetups in Rotterdam staat op de website van VPRO Tegenlicht. Het bezoeken van een meetup is gratis, maar registratie is wel verplicht. Dit gaat met hulp van Stager. We hebben een plan ingediend bij de Gemeente Rotterdam om in 2021 virtuele meetups te gaan organiseren, i.v.m. de huidige lockdown. Ook wij konden in het afgelopen jaar geen wekelijkse meetups meer organiseren in de stad en liepen hierdoor bezoekers, ontmoetingen en inkomsten mis.