Producer

Nynke adviseert in de conceptfase van een evenement of bijeenkomst. Soms gaat dat om enkele tips, maar Nynke kan ook een compleet (nieuw) draaiboek maken.

Of je kunt boeien, amuseren, informeren en/of verrassen hangt in hoge mate af van HOE je de informatie overbrengt. Er zijn vele valkuilen maar de belangrijkste zijn: te lang en te veel. Vaak komen de tekortkomingen van een draaiboek pas aan het licht tijdens de werkbespreking met de presentator zelf, een moment dat meestal te laat komt om het inzicht in aanpassingen om te zetten. Door Nynke – en daarmee de betrokken presentator of spreker – in een vroeg stadium bij de invulling van de presentatie te betrekken, kan worden voorkomen dat goed advies te laat komt.

Een succesvolle bijeenkomst begint ermee dat doelstellingen, draaiboek en presentator of spreker(s) perfect op elkaar zijn afgestemd.

Vanaf 1995 ging Nynke Schaaf aan de slag als producer en ­productieleider. Ze werkte voor ­verschillende festivals, omroepen en evenementen, waaronder ­het World Wide Video Festival en de lokale zender AT5. Sinds 2015 is ze werkzaam als ­producer voor VPRO Tegenlicht Rotterdam. VPRO Tegenlicht Rotterdam is het reizend pakhuis de zwijger van de stad, en stond de afgelopen jaren al op verschillende locaties waaronder; Venture Cafe, Verhalenhuis belvedère, Theater Rotterdam, Het Gemaal, Eiland van Brienenoord, V2_, Worm, Bluecity010, NRC cafe en het HipHopHuis.