#Programmeur

Tussen 2014 – 2020 programmeerde Nynke meer dan 200 meet ups van VPRO Tegenlicht in de stad. Telkens met ander publiek ( <30 – >100 bezoekers),  telkens met andere gasten en telkens met een ander onderwerp en een andere locatie. Ze was hiermee het reizend PAKHUIS DE ZWIJGER van de stad. Ze deed dit geheel VRIJWILLIG samen met mensen uit het veld. Soms was er cash, zeg maar een enkele keer, meeste tijd was er een cRash. In 2020 stopte dit. Sinds 2022 heeft Nynke de intentie aan Jan Hiddink gegeven, een van de beste programmeurs van de stad die nu betrokken is bij het schouwburgplein (vanuit de Doelen).

ConComCow fungeerde tussen 2016-2018 als projecten en stagebureau van het Techniek College Rotterdam in de stad, en liet dit verlopen in Nederland en de Nederlands Antillen, we realiseerden meer dan 100 stageplekken voor de Human Technologie studenten. Deze studie op MBO niveau 4 draait om technieken die producten en diensten gebruiksvriendelijker maken. De opleiding Human Technology opereert in een netwerklandschap van onderwijs, bedrijfsleven en studenten. Hierin wordt cross-sectoraal en trans-disciplinair geprogrammeert met als doel in coproductie studenten op te leiden tot beginnend beroepsbeoefenaar.

Schaaf werkte hierbij als projectleider Real Life Projects / Hybride leren tussen de leraren, studenten en het bedrijfsleven in aan MBO 3.0 en de nieuwe economie. Hierdoor kwamen nieuwe toekomstperspectieven en arbeidsplekken voor studenten tot stand. In deze tijd ging DAS REICH eindelijk ook eens over stag: zo werden de leerlingen eindelijk gewoon ook studenten, de jongens en meisjes van het MBO kregen recht op een OV studenten kaart, op studie financiering en op een stageplek in het buitenland.